Sisteme POS Android

Sisteme POS Android

POS-urile All In One cu Android sunt o alternativa tot mai atractiva datorita costurilor mai mici, uneori datorita mobilitatii solutiilor si uneori datorita simplitatii de interconecatre cu diverse componente hardware si software.

In general aceste POS-uri, pe langa ecranul comerciantului de tip touchscreen, mai au si un al doilea ecran orientat catre client care poate fi de mai multe dimensiuni si/sau tipuri.

Pe ecranul client se pot afisa in timpul marcarii produselor (vanzari) informatii despe produsele vandute si despre bon, iar in pauza dintre bonuri se pot afisa diverse promotii si recalame ale comerciantului.

Articole
Share

Ce este un TV BOX Android și cum funcționează?

Un TV BOX Android este un mic calculator pe care rulează sistemul de operare Android TV și are funcții specializate pentru redarea pe un televizor a conținutului media.
Ca și comparatie, ar trebui să ne gândim la un smartphone cu android, dar care are ecranul de dimensiunea unui televizor.

Putem folosi, exact ca și pe telefon toate aplicațiile noastre preferate, cum ar fi:
redarea de conținut multimedia: Netflix, HBO GO, Amazon Prime Video, Arts and Culture, Spotify, etc
navigare pe internet: Chrome, Edge, etc
jocuri :)
rețele de socializare: Facebook, Instagram, etc
comunicare: Meet, WhatsApp, Hangouts, Teams, Skype, etc
editare și vizualizare documente: Books, Word, Excel, Adobe pdf viewer, etc

Aceste TV BOX-uri pot transforma aproape orice televizor într-un televizor inteligent, sau într-un computer, cu o gamă largă de opțiuni.
Majoritatea oamenilor le folosesc pentru a vizualiza filme sau emisiuni TV de pe site-urile lor de streaming preferate, cum ar fi Netflix, Disney Plus sau Hulu.

TV BOX-urile pot reda inclusiv filme sau muzica stocate/salvate local în propria memorie sau de pe un disc extern conectat la TV BOX prin portul USB.


Cum functionează un TV BOX?
Instalarea este destul de simplă: (1) conectăm TV BOX-ul la un televizor printr-un cablu HDMI și (2) conectam TV BOX-ul la internet prin cablu Ethernet sau printr-o conexiune WiFi (exact cum procedam cu un telefon).
Bineînteles, conexiunea la internet prin cablu ne asigură o viteză de transfer de date mult mai mare.

După ce TV BOX-ul este conectat la un televizor și la internet, putem instala aplicațiile dorite.
De exemplu, aplicația YouTube poate fi instalată pentru a transmite videoclipuri YouTube.

Android este un sistem de operare, cum ar fi Windows sau iOS, creat de Google în principal pentru telefoanele mobile. Android rulează pe procesoare bazate pe ARM, ceea ce îl face portabil pe orice dispozitiv care are același hardware sau compatibil.
TV BOX-ul oferă suplimentar față de telefoane opțiuni de intrare și ieșire mai performante.
De exemplu, pot transmite pe un televizor semnal HDMI oferindu-i capacitatea de vizualizare HD. De asemenea, pentru o mai ușoară operare se pot utiliza dispozitive ca: telecomandă, tastatură și mouse.


Care sunt primii pași de făcut după deschiderea pachetului?
Primul lucru de făcut este să conectăm cablul video HDMI la TV Box și la televizor.
Odată conectat la un televizor și pornit, ne conectăm la WiFi.
Unele TV Box-uri au un ecran special de configurare pentru WiFi, în timp ce la altele găsim această opțiune în secțiunea Setări.
În mod alternativ vă recomandăm să folosiţi o conexiune prin cablu Ethernet pentru internet.
Exact ca şi la un telefon conectăm un cont Google la dispozitiv pentru a avea acces la Google Play - de unde vom instala aplicaţiile dorite.


Cum să instalăm aplicații pe un TV Box Android?
Principala modalitate de instalare a aplicațiilor pe un TV Box Android este utilizarea Google Play Store.
Un cont Google va fi necesar pentru a vă conecta și a descărca aplicații.
În mod alternativ, aplicațiile pot fi instalate şi din alte locații, cum ar fi site-urile web.
De exemplu, Kodi este o aplicație populară pentru Android, care poate fi descărcată și instalată atât de pe Google Play Store, cât şi direct de pe site-ul Kodi.


Ce poate face un Android TV Box?
Aceste dispozitive, cum spuneam, sunt utilizate în principal pentru a reda conținut video, permițându-ne să vizionăm la cerere emisiunile TV și filmele preferate.
Numai că pe lângă această utilizare principală, aceste pot face, de asemenea, aproape orice poate face un computer standard.
Se pot instala o varietate foarte mare de aplicații cu care putem face orice, de la crearea unui document până la verificarea vremii și a email-urilor.

Din acest motiv noi credem ca un smart TV standard ofera mult mai puţine opţiuni în comparaţie cu un TV BOX conectat la un televizor.


Câteva idei de utilizare a unui TV Box
Conectăm la TV BOX o tastatură, un mouse wireless şi o pereche de căşti blootooth şi jucăm pe televizor jocurile noastre preferate.
Conectăm la TV BOX o camera web și asezăm camera pe marginea de sus a televizorului şi comunicăm prin WhatsApp, Teams, Skype cu prietenii nostrii exact ca în filmele SF.
Conectăm la TV BOX un disc SSD extern și redăm conţinut video și audio din biblioteca noastră multimedia.
Conectăm TV BOX-ul la un Videoproiector şi la o boxa audio bluetooth şi ne bucurăm de un Sistem Home Cinema performant.


Avem nevoie de internet pentru a utiliza un TV Box?
Dacă intenționăm să vizualizăm videoclipuri din surse online, bineînţeles va fi necesară o conexiune la internet.
Dacă avem o bibliotecă video mare stocată pe un hard disk extern sau o unitate flash, internetul nu este necesar pentru a reda aceste fișiere locale.
Întrucât un TV Box Android este doar un computer mic, ca orice computer nu are nevoie de internet pentru a funcționa.
Internetul poate îmbunătăți considerabil funcțiile aparatului și cu siguranţă că le vom folosi conectate la internet.